НАСЛАДИ МУ СЕ

  • 126Автор: Д-р Х. Д. Памплона; ISBN: 954-719-170-5; Формат: 175×250, твърди корици; Пълноцветна, луксозно издание; Цена: 11.50 €;
  • Описание: “Твоята храна нека бъде твоето лекарство и лекарството ти да е твоята храна.” – Хипократ

Знаете ли, че начинът на хранене е навикът, който най-мощно от всички останали фактори влияе на състоянието на вашето здраве? Информирани ли сте, че повечето болести, без да се броят инфекциите и нещастните случаи, са свързани именно с начина ви на хранене? Не са много хората, които си дават сметка какво означава това! Оказва се, че разковничето е само на една ръка разстояние от нашата… маса. Животът го потвърждава и науката го доказва!

Всъщност, ако имаме кола, казваме ли, когато я зареждаме с гориво: “Сложете нещо в резервоара ­ няма значение какво…” Звучи абсурдно. А не го ли правим ­ да, същия този абсурд! ­ със самите себе си? Вероятно не смятаме, че нашият организъм е по-малко сложен и деликатен от мотора на колата ни? И със сигурност не по-евтин, нали! И със сигурност последиците от невежеството и нехайството в това отношение са не по-малко скъпо струващи!

Тогава? Тогава ­ необходимо е да бъдем грамотни и в тази важна област! Добрата информираност, това винаги коства време и средства. Но тази инвестиция представлява само 1/1000 част от тежката цена на невежеството. Всъщност, колко пари бихме похарчили за лекарства и лекари, за да оздравее детето ни? А пресмятали ли сме колко проблеми, средства и болки бихме спестили и на него, и на себе си, ако здравната ни култура и профилактиката ни са на ниво?

Животът е красив! Животът е най-хубавото нещо, което имаме! Да го изживеем истински ­ здрави и красиви във всяка възраст!

Откъде да получим необходимата ни информация? – Объркани от противоречивите и стигащи до опасни крайности съвети на множеството самодейни книги по тези важни въпроси, отдавна очаквахме една научно обоснована програма за природосъобразен начин на хранене, отговаряща на най-съвременните постижения на науката диетология, на препоръките на Световната здравна организация и Европейската общност.

НАЙ-ПОСЛЕ ­ ЕТО Я! Първата книга от поредицата “Нов стил на живот” – НАСЛАДИ МУ СЕ! – Храни, които лекуват и предпазват от болести – Една истинска ЕНЦИКЛОПЕДИЯ ПО РАЦИОНАЛНО ХРАНЕНЕ и настолна книга за здраве за цялото семейство.

Какво може да предложи тя? * Нов цялостен стил на живот и хранене в съвършен баланс със законите на природата и с познанията на съвременната медицинска наука * Тайните на най-здравите и дълголетни народи в света * Антиракова диета * Осемте решаващи фактора за здравето и как да се прилагат * Пирамидата на балансираното хранене * Последните открития, свързани със забавяне на стареенето * Точно кои витамини, минерали и хранителни вещества са необходими
в даден случай и чрез кои храни могат да се набавят * Ефективни, но безвредни диети за отслабване * Практични съвети за рационално, природосъобразно и вкусно дневно меню за цялото семейство

Всичко необходимо: * за да се превърне Вашето хранене в здраве * за да си отидат болестите, ръка за ръка с наднормените килограми * за да заключите вратата пред рака, сърдечия удар, инсулта и депресиите.

От тази изключителна книга ще научите много за хранителните и лечебните свойства на различните храни, за нуждите ви от тях в зависимост от възрастта, пола, здравословното състояние и вида дейност, с която се занимавате.

Ще знаете кои хранителни вещества са ви нужни, от кои да се пазите, кои да предпочитате и чрез кои хранителни продукти да си ги набавяте. Ще се научите как да комбинирате храните според последните постижения на науката диетология.

Ще предпазите себе си и семейството си от болестите, които предизвикват най-висока смъртност в света ­ сърдечносъдовите и рака, както и от диабет, хипертония, остеопороза, гастрит, язва и мн. др.

Ще се убедите, че тази книга няма да остане на рафта в библиотеката ви, но ще намери своето място в кухнята като необходим помощник и съветник.

От личен опит ще узнаете, че придобиването на здравословни навици може да бъде действително забавно и творческо занимание и че не е нужно човек да прави от живота си ад, за да постигне най-радващи резултати.