НАДАРЕНИ РЪЦЕ

  • 8Автор: Бен Карсън; ISBN: 978-954-719-203-4; Формат: 140х200; Цена: 6.80 €;
  • Описание: Възможно ли е в безпросветно и престъпно обкръжение да израсне изключително мъдър и деликатен човек със зрял характер, който да успява навсякъде и да постига невъзможното?

Тази разтърсваща книга описва действителната история на наш съвременник – ненадминатия неврохирург Бенджамин Карсън, спасил живота на хиляди хора. Тя представя необикновения живот на едно обикновено негърско дете, израснало в гето, което си е поставило невероятната цел – да стане лекар.

Много борби и изпитания разтърсват живота му. Светът пред него изглежда като непревземаема крепост. Но Някой му протяга Своята силна ръка и една вярна майка е неизменно до него с любовта си. И тогава невъзможното става реалност.

Тази книга ще ви покаже от примера на един реален живот: * Как една майка е в състояние да възпита – макар и сама – своите палави синове по най-добрия начин. * Кой е този, който може да осъществи една невъзможна детска мечта. * Как един съпруг и баща би успял наистина да се измъкне от клопката на вечната си заетост и да се върне при своето семейство, “хващайки последния влак”. * Как житейските трудности могат да се превръщат от пречка в помагаща ръка. * Как човек може да се справя с трудни тийнейджъри в екстремни житейски ситуации. * Как да отвори очите на своето дете за факта, че повечето съвременни медии набиват в младите умове безполезни грандомански мечти. * Как може да мотивира един скучаещ млад човек да открие скритите си таланти и капацитет и да пожелае да се бори за мечтите си.

ЗАЩОТО ЖИВОТЪТ ДОКАЗВА: Успяват не тези, пред които никога не се изпречват трудности, но другите, които нищо не е в състояние да спре – въпреки трудностите.

ЗА АВТОРА

Ben_CarsonПрофесор Бен Карсън – хирург с невероятна кариера и изключителна биография, олицетворение на сбъднатата американската мечта: “момче от гетото” става “неврохирургът с божествени ръце”.

Професор Карсън е роден на 18 септември 1951 година в Детройт, щата Мичиган. Последователно завършва философия в Йейлския университет и получава медицинско образование от Мичиганския университет, след което постъпва в неврохирургията на болница “Джонс Хопкинс” в Балтимор.

През 1984 година става най-младият (на 33 години) завеждащ отделение в историята на “Джонс Хопкинс” институциите. Изтъкнатият професор по неврохирургия, пластична хирургия, онкология и педиатрия, ръководи отделение по Детска неврохирургия. Той е също и кодиректор на Краниофациалния Център към институтите “Джонс Хопкинс”.

През 1987 година професор Карсън завинаги влиза в историята на световната хирургия като първият хирург успешно “разделил” сиамски близнаци (the Binder twins), родени съединени в задната част на главата. За извършването на това хирургично чудо под ръководството на професор Карсън 70-членният хирургичен екип е работил 22 часа.

Заради изключителната прецизност, брилянтна оперативна техника и постижения в неврохирургията професор Карсън е определян като “надарен от Бога хирург”. Заради разнородните си научни интереси и активната гражданска и политическа позиция е член на най-престижните американски академии и асоциации. Носител е на най-високото гражданско отличие в САЩ “Президентския Медал на свободата”, с което е удостоен през 2008 г. от президента Джордж Буш. Автор е на над 90 публикации.