ВЛАДЕЙ СТРЕСА

  • 125Автор: Д-р Хулиан Мелгоса; ISBN: 954-719-187-Х; Формат: 175×250; Пълноцветна, луксозно издание;
  • Цена: 6.20 €

  • Описание: Тихото и неусетно обсебване на живота ни от напрегнатия ритъм на времето изненадва мнозина в неумението им да се справет с проблема СТРЕС.

Днес медицинската практика регистрира множество случаи на психични разстройства, рак, инсулт, хипертония, сърдечносъдови и автоимунни заболявания при хора, изложени на стресови преживявания и душевни травми.
Стресът резонира в мозъка и нарушава химическия баланс на невротрансмитерите. Някои хормони се увеличават и започват да играят ролята на канцерогени. Имунната система се потиска. На СТРЕСА се дължат и не малко случаи на неестествена смърт от катастрофи, злополуки, убийства и самоубийства. Важно е ДА МОЖЕМ и ДА ЗНАЕМ как да помогнем на себе си и на близките си!

* Факти за истинските причинители на стреса и как да ги разпознаваме навреме. * Начините да променим нагласата си спрямо тях. * Физиологичните и психологическите реакции на стреса. * Идеи за адекватно разрешаване на проблемите в междуличностните отношения. * Как да контролираме и канализираме стресовите преживявания. * Тестове за самооценка на нивото на СТРЕС. * 5-дневен план за справяне със СТРЕСА, който ще ви помогне да приложите на практика всички насоки и съвети, предложени в тази книга.